Πηγή : www.winekingdom.gr
Το ενδιαφέρον μας για το κρασί έμελλε να είναι μόνο η αρχή σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι, όπου για να προχωρήσεις πρέπει να ταΐσεις το μυθικό τερατάκι με ακόμα περισσότερα. Όπως όλες οι μεγάλες αγάπες, έτσι και αυτή περνάει από το στομάχι!
Η αναζήτηση για ιδέες και γαστρονομικούς συνδυασμούς έφερε στο δρόμο μας την Ερμιόνη, όπου θα μπορούσα να αναφέρω απλά ότι είναι μια food blogger με πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις. Όμως αυτό δεν θα ήταν η απόλυτη αλήθεια! Γιατί η Ερμιόνη με το υπέροχο blog της, The one with all the tastes, μας αφήνει να ρίξουμε κλεφτές ματιές στον δικό της κόσμο και να ταξιδέψουμε με πιάτα που πραγματικά ανυπομονείς να φτιάξεις. Είναι η καλύτερη σου φίλη που μοιράζεται μαζί σου τα νέα της εβδομάδας και την καινούργια της συνταγή.
Παρακολουθώντας εδώ και καιρό τα μικρά της αριστουργήματα, χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν συμφώνησε να συνδυάσουμε ένα δικό της πιάτο με ένα κρασί από τη δική μας κάβα!
Και να τι φτιάξαμε για εσάς στην πρώτη μας προσπάθεια!
Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπέικον
Υλικά για 6 μερίδες:
1500 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
200 γραμμ. μπέικον, ψιλοκομμένο
400 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά κατά προτίμηση), κομμένα σε φέτες
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο σύμφωνα με τη γεύση μας και το μαγειρεύουμε για 3-4’ από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Ιδανικά το μαγειρεύουμε σε 2-3 δόσεις. Αποφεύγουμε να βάλουμε όλα τα κομμάτια μαζί στην κατσαρόλα, διότι σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι ότι το κοτόπουλο θα βράσει, αντί να καραμελώσει και να χρυσίσει όπως είναι το ζητούμενο.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Ετοιμάζουμε και τη συνοδευτική σάλτσα. Σοτάρουμε το μπέικον σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5’ μέχρι να ξεκινήσει να ροδίζει. Παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ούτως ώστε να μην κολλήσει στον πάτο του σκεύους.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ζωηρά, να λιώσει το τυρί. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα για λίγη ώρα ακόμα, μέχρι να δούμε ότι έχει πήξει ελαφρά.
Τέλος, βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα και την ανακινούμε, ούτως ώστε να καλυφθούν με σάλτσα όλα τα κομμάτια.
Ιδανικά το συνδυάζουμε με τη Κυδωνίτσα από τους αμπελώνες Γιαννόπουλου!
Η τοπική ποικιλία της Λακωνίας είναι ιδανική για να σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο, καθώς διαθέτει την ιδανική οξύτητα και ένταση που απαιτούν τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε. Ένα από τα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας, με τον δυναμικό χαρακτήρα του να συμπληρώνεται από διακριτικά ανθικά άρωμα, νύξεις φλούδας εσπεριδοειδών, ροδάκινο, βερίκοκο και ίχνη από τροπικά φρούτα.
Αν σας άρεσε η συνταγή της Ερμιόνης, μπορείτε να την συνδυάσετε με την Κυδωνίτσα χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού ermioni και κερδίστε έκπτωση κατά την αγορά
Πηγή : www.winekingdom.gr