Μια αυστραλιανή εταιρεία κρασιού ανέλυσε τις προτιμήσεις των πελατών της με βάση το ζώδιο τους, με σκοπό να προτείνει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.

Καταχωρώντας τα δεδομένα των πελατών από τους τελευταίους 12 μήνες, η ομάδα της Cellarmasters διαπίστωσε ότι υπήρχαν σαφείς τάσεις με βάση τις ημερομηνίες γέννησης.

Για παράδειγμα, το Pinot Noir είναι ένα από τα αγαπημένα των Παρθένων αλλά το λιγότερο ευνοημένο από τον Κριό, ενώ μεσογειακές γεύσεις όπως το Sangiovese προτιμούν οι Λέοντες και οι Δίδυμοι.

 

Πιο αναλυτικά:

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αναμφισβήτητα το πιο αποφασιστικό ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου, οι Αιγόκεροι τείνουν να είναι φιλόδοξοι αλλά και να προτιμούν τη βολή τους. Αλλά, έχουν επίσης μια ευαίσθητη πλευρά και είναι γνωστό ότι είναι λογικοί, γεμάτοι σοφία και πρακτικοί.

Οι Αιγόκεροι αγαπούν τα μεγάλα, τολμηρά κόκκινα κρασιά όπως το Mataro και Malbec, ενώ από λευκά κρασιά προτιμούν το Semillon, μια ποικιλία που συχνά ονομάζεται αφανής ήρωας του κρασιού της Αυστραλίας.

Και επειδή τους αρέσουν τα μεγάλα, γήινα κρασιά, το Moscato, ένα ελαφρύ αφρώδες γλυκό ιταλικό κρασί, είναι το λιγότερο αγαπημένο τους.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου)

Οι Υδροχόοι είναι ανοιχτοί, απρόβλεπτοι και ανεξάρτητοι - τείνουν να είναι οραματιστές και ηγέτες και επιθυμούν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

Όταν πρόκειται για τον ουρανίσκο τους, οι Υδροχόοι είναι περιπετειώδεις με τα κρασιά τους και αγαπούν εναλλακτικές ποικιλίες όπως το Zinfandel και το Sangiovese.

Εάν πίνουν λευκό, δεν θα πουν όχι σε ένα Gewürztraminer, ένα αρωματικό, ξηρό λευκό κρασί. Εάν δεν υπάρχει μια συναρπαστική λίστα κρασιών, θα εγκατασταθούν σε Shiraz ή Rosé.

Πίνουν το λιγότερο αφρώδες κρασί ολόκληρου του ζωδιακού κύκλου, οπότε θα λέγαμε ότι σνομπάρουν τις φυσαλίδες. Μην σκεφτείτε ούτε καν να τους προσφέρετε ένα αφρώδες κρασί.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθείς είναι γνωστό ότι είναι γενναιόδωροι, συμπονετικοί, φροντιστικοί και πιστοί. Επίσης έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση από άλλα ζώδια.

Όταν πρόκειται για κρασί, οι Ιχθείς προτιμούν τη λεπτότητα και την τραγανότητα των λευκών κρασιών - ίσως επειδή ταιριάζει με τις αιθέριες προσωπικότητές τους.

Πίνουν περισσότερο Pinot Gris από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο και αγαπούν ένα μείγμα Semillon και SSB (Semillon Sauvignon Blanc). Εάν υπάρχει μόνο κόκκινο κρασί στον κατάλογο, μπορεί να μπουν στον πειρασμό να πάρουν ένα ποτήρι Pinot Noir ή ένα αφρώδες κόκκινο.

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

Οι Κριοί είναι γεμάτοι αυθορμητισμό. Είναι γνωστό ότι είναι παρορμητικοί, άμεσοι και θαρραλέοι, καθώς και τολμηροί και ενεργητικοί.

Πίνουν περισσότερο Tempranillo, σε σχέση με τα άλλα ζώδια, ένα ισπανικό, γεμάτο κόκκινο κρασί, Λατρεύουν επίσης τα μίγματα Cabernet, φέρνοντάς τους το τέλειο μίγμα ταννικής πλήρους αρώματος και γεύσεων ζουμερών φρούτων.

Πίνουν το λιγότερο Pinot από όλα τα άλλα ζώδια και βρίσκουν αυτό το δημοφιλές κόκκινο κρασί πάρα πολύ ελαφρύ στο στυλ για τις προτιμήσεις τους.

Όταν πρόκειται για λευκά κρασιά, αγαπούν τις φυσαλίδες, καθώς ταιριάζει με την ευρηματική τους προσωπικότητα. Δεν είναι πάρα πολύ ανήσυχοι, και δεν θα πουν όχι σε οικονομικά αφρώδη ή σε ένα ποτήρι σαμπάνιας.

Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μαΐου)

Οι Ταύροι είναι γνωστοί ως αξιόπιστοι, γενναιόδωροι και πρακτικοί. Ωστόσο, μπορούν επίσης να είναι τεμπέληδες και πεισματάρηδες.

Ίσως είναι αυτή τους η πλευρά που τους κάνει τους μεγαλύτερους οπαδούς επιδορπίων κρασιών ολόκληρου του ζωδιακού κύκλου- απλά δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα υπέροχο Tawny Port.

Αυτό το γήινο ζώδιο προτιμά ένα τολμηρό κρασί για ικανοποιήσει τον ουρανίσκο του και αγαπά ένα ταννικό, γεμάτο Cabernet Sauvignon.

Δεν είναι μεγάλοι φαν σε σχέση με τα λευκά κρασιά, αλλά θα πιουν που και που ένα ποτήρι σαμπάνιας ή Riesling.

Δίδυμοι (21 Μαΐου-20 Ιουνίου)

Οι Δίδυμοι είναι γνωστό ότι είναι γρήγοροι και εκφραστικοί με δύο διαφορετικές πλευρές στις προσωπικότητές τους. Η μία πλευρά ενός Δίδυμου είναι διασκεδαστική, με μεγάλη κοινωνικότητα και η άλλη πλευρά είναι ξαφνικά σοβαρή και ανήσυχη.

Αυτό το απρόβλεπτο ζώδιο έχει κι έναν απρόβλεπτο ουρανίσκο, που ταλαντεύεται από το ένα άκρο στο άλλο. Όταν πρόκειται για λευκά κρασιά, λατρεύουν την ελαφρότητα και την τραγανότητα ενός Aussie Riesling, αλλά αγαπούν και ένα Chardonnay με βαρέλι.

Όταν πρόκειται για κόκκινα, το αγαπημένο τους είναι ένα ζουμερό Merlot ή ελαφρύ Sangiovese, αλλά αγαπούν επίσης ένα ταννικό, γεμάτο Cabernet Sauvignon.

Παρόλο που η σαμπάνια αρέσει σχεδόν σε όλους, μην περιμένετε από τους Διδύμους να την αποδεχθούν. Δεν είναι επίσης οπαδοί του Sauvignon Blanc.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια του Ζωδιακού Κύκλου. Αυτό το ζώδιο του νερού είναι γνωστό ότι είναι πολύ ευαίσθητο και συμπονετικό προς τους άλλους ανθρώπους.

Όντας ευαίσθητες ψυχές, δεν έχουν έντονη προτίμηση όταν πρόκειται για κρασιά - τους αρέσει ένα αιθέριο Pinot Noir ή ένα γεμάτο Tempranillo.

Οι Καρκίνοι απολαμβάνουν Riesling, Pinot Gris / Grigio και Sauvignon Blanc. Πίνουν επίσης το λιγότερο Rosé από ολόκληρο τον αστερισμό του Ζωδιακού Κύκλου.

Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)

Οι Λέοντες γεννιούνται για να είναι στο επίκεντρο. Είναι προσανατολισμένοι στην δράση και θέλουν να τους αγαπούν και να τους θαυμάζουν όλοι. Οι έμφυτες παθιασμένες προσωπικότητές τους φυσικά προσανατολίζονται προς εναλλακτικές μεσογειακές ποικιλίες.

Αγαπούν το Sangiovese, ένα ελαφρύ ιταλικό κόκκινο κρασί, και το Primitivo / Zinfandel που προέρχεται από την ακτή της Κροατίας.

Ωστόσο, προτιμούν τους μονοποικιλιακούς οίνους και είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν Cabernet Blends. Και όταν το λευκό κρασί είναι η μόνη τους επιλογή, αγαπούν ένα φρέσκο Sauvignon Blanc.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Σε αντίθεση με άλλα ζώδια, ο Παρθένος δεν θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Είναι ευγενικοί, εργατικοί και είναι γνωστοί να σκέφτονται αναλυτικά.

Αυτό το γήινο ζώδιο φαίνεται να έχει μια αδυναμία για φρουτώδη, ξηρά κρασιά. Πίνουν περισσότερο Gewürztraminer από όλα τα άλλα ζώδια, και αγαπούν ένα φρουτώδες Sauvignon Blanc ή ένα Verdelho.

Όταν πρόκειται για κόκκινα κρασιά, πίνουν Pinot Noir με φρουτώδη αρώματα ή πιθανώς Mataro.

Οι Παρθένοι πίνουν το λιγότερο Cabernet Sauvignon σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου)

Οι Ζυγοί είναι γνωστό ότι κοιτούν τις ανάγκες όλων των άλλων και μετά τις δικές τους. Είναι ευγενικοί, ειρηνικοί και γεμάτοι αγάπη.

Είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί του Moscato, κάτι που ταιριάζει με τις easy going προσωπικότητές τους.

Είναι επίσης μεγάλοι οπαδοί του ευκολόπιοτου Rosé, και δεν θα πούν όχι σε ένα φρουτώδες Grenache. Αλλά μακριά από το Tempranillo! Δεν είναι οι μεγαλύτεροι οπαδοί αυτού του κρασιού.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι Scorpios είναι γνωστοί για την ισχυρή θέληση, την καθοδήγηση, το φιλόδοξο και αφοσιωμένο χαρακτήρα τους. Ίσως δεν εκπλήσσει, ότι αυτά τα παθιασμένα ζώδια του νερού πίνουν την περισσότερη σαμπάνια του ζωδιακού κύκλου.

Όταν πρόκειται για κόκκινα κρασιά, αγαπούν τους μεσογειακούς ερυθρούς, όπως το Tempranillo και το Sangiovese. Θα σνομπάρουν όμως ένα Semillon - είναι πολύ περίεργο γι 'αυτούς!

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Οι Τοξότες είναι ελεύθερα πνεύματα, γεμάτοι αισιοδοξία και θάρρος. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι ανυπόμονοι και απερίσκεπτοι.

Αυτά τα παρορμητικά ζώδια πίνουν περισσότερο Grenache από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Αυτό το κόκκινο με ελαφρύ στυλ κρασί κερδίζει σε δημοτικότητα και την εμπιστοσύνη έναν θαρραλέο Τοξότη.

Δεν είναι μεγάλοι φαν στα λευκά κρασιά, αν και θα πιουν σίγουρα ένα περίεργο ποτήρι σαμπάνιας.Δεν είναι σίγουρα οπαδοί του Chardonnay.

 

Πηγή : http://www.krasiagr.com/