Πηγή : http://www.athensvoice.gr
Ήξερες ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί βοηθάει τη μνήμη σου;
Eσείς, του «γυμναστηρίου», έχετε σκεφτεί ποτέ πως ένα ποτήρι κόκκινο κρασί έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα σας όσα και η μια ώρα που ιδρώνετε στα βαράκια; Όχι, δεν θέλουμε να σας πείσουμε να σταματήσετε τη γυμναστική, αλλά να τονίσουμε πόσο καλό είναι το κρασί για την υγεία και το σώμα μας.
Πηγή http://www.krasiagr.com
Aφου επιλέξουμε το κρασί που μας αρέσει από την wine list, με την βοήθεια του σομελιέ, όταν αυτό φτάσει στο τραπέζι μας υπάρχει μια ιεροτελεστία η οποία ακολουθείται. Αυτή δεν είναι τυχαία και θα σας εξηγήσουμε παρακάτω γιατί.
«ΛΩ» όπως μία από τις λέξεις της τοπικής ντοπιολαλιάς της Λακωνίας που έρχεται να δηλώσει τον σεβασμό και την εκτίμηση.
«ΛΩ» όπως μία νέα αφορμή για να ταξιδέψετε στα αμπέλια μας, που δροσίζει ο Ταΰγετος.
«ΛΩ» όπως η νέα μας πρόταση με τρεις ετικέτες που «φωνάζουν» την καταγωγή τους και παραδέχονται αυτάρεσκα το πόσο καλά είναι.
Πηγή : www.winekingdom.gr
Το ενδιαφέρον μας για το κρασί έμελλε να είναι μόνο η αρχή σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι, όπου για να προχωρήσεις πρέπει να ταΐσεις το μυθικό τερατάκι με ακόμα περισσότερα. Όπως όλες οι μεγάλες αγάπες, έτσι και αυτή περνάει από το στομάχι!
Πηγή: http://www.krasiagr.com/
Από τον Ιανουάριο του 2016 η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή φόρου στο κρασί σαν αντιστάθμισμα στην μη φορολόγηση της ιδιωτικής παιδείας. Οι αντιδράσεις υπήρξαν πολλές και σφοδρές από όλους τους εμπλεκομένους στο κύκλωμα: αμπέλι, κρασί, μεταποίηση, διακίνηση, κατανάλωση. Η κριτική έναντι αυτής της απόφασης στηρίχθηκε στην πεποίθηση ότι η φορολογία ενός τροφίμου θα πλήξει όχι μόνο τον πρωτογενή αλλά και τους δευτερογενή και τριτογενή τομέα αφού θα περιορίσει την κατανάλωση του προϊόντος. Επιπλέον υποστηρίχθηκε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν έχει επιβληθεί Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ( ΕΦΚ ) στο κρασί.
Η μελέτη της ιστορίας του κρασιού μπορεί να αναδείξει κι άλλες περιπτώσεις όπου το κρασί βρέθηκε αντιμέτωπο με την φορολόγηση, με την επιβολή των φόρων να πηγάζει κάθε φορά από την πολιτική αναγκαιότητα της εκάστοτε κυβερνώσας αρχής.
Πηγή : butcherandcorks.wordpress.com
Με τους αμπελώνες να βρίσκονται στις πλαγιές του Ταύγετου, στην ιστορική Σπάρτη, η ιστορία της οικογένειας Γιαννόπουλου ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν ο Χρήστος Γιαννόπουλος ορμώμενος από το πάθος για το κρασί, αποφάσισε να ασχοληθεί με την αμπελουργία. Ο κόσμος αγάπησε το κρασί του, και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της οικογένειας ολοένα και μεγάλωναν. Στην πορεία της οικογένειας μπήκε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, γιος του Χρήστου , ο οποίος σπούδασε οινοποιός και οινολόγος, ο οποίος αυτόματα αναβάθμισε σημαντικά τα προ’ι’όντα του κτήματος με χρονιά κλειδί το 2015, όπου προκύπτουν οι 3 πρώτες φιάλες με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη <<Λακωνία>> που φέρουν την ετικέτα <<Αμπελώνες Γιαννόπουλου>>. Η Λευκή Κυδωνίτσα, το Ροζέ Μαυρούδι και το Ερυθρό Μαυρούδι. Γηγενείς ποικιλίες της περιοχής με μικρές στρεμματικά αποδόσεις.Στόχος της οικογένειας Γιαννόπουλου, η ανάδειξη του οινικού χαρακτήρα του κτήματος και του λακωνικού terroir συμμετέχοντας στο καθημερινό μας τραπέζι .
Πηγή : http://www.greeceandgrapes.com/
Στο www.greeceandgrapes.com Μπορείτε να βρείτε και να προμηθευτείτε τα κρασιά μας.
Ερυθρός : Πατήστε τον σύνδεσμο
Το ροζέ μας : Πατήστε τον σύνδεσμο
Το λευκό μας : Πατήστε τον σύνδεσμο